Jak to bude s Matějskou poutí 2021?

Z důvodu koronavirových opatření nelze v tuto dobu Matějskou pouť 2021 uskutečnit.

 
Rodina Kočkovi chtějí Matějskou pouť uskutečnit, ale až to situace dovolí, takže se může stát, že Matějská proběhne jen na dva týdny na přelomu března a dubna.
 
Kdy může být Matějská pouť v provozu?
- pokud nebude prodloužen nouzový stav, tak je možné ihned Matějskou pouť uskutečnit. Má to ale háček. I když Poslanecká sněmovna nepovolí prodloužení nouzového stavu, tak Vláda ČR s Ministerstvem zdravotnictví můžou minutu po půlnoci vyhlásit nový nouzový stav s trváním 30 dní.
- Matějská pouť je povolená v 1. a 2. stupni systému PES, tvoří se ale spekulace, že by Matějská pouť mohla dostat výjimku ve 3. stupni systému PES. Probíhá několik jednání s rodinou Kočkových, s majiteli areálu holešovického Výstaviště Praha, což je magistrát Hlavního města Prahy a s provozovateli kolotočů z Česka i z Holandska.
- Pokud by zahraniční provozovatelé nemohli přijet kvůli lockdownu a zavření hranic, tak by byla nabídnuta tzv. holandská ulička českým provozovatelům.
- Pokud se neuskuteční Sedlecká nebo Řipská pouť je možnost Matějskou pouť prodloužit do května.
- S velkou pravděpodobností (pokud se Matějská uskuteční) se zruší kvůli ochraně zdraví akce Den pro zdravotně postižené + pro děti z dětských a azylových domovů. Je tam riziko, že by si koronavirus do těchto domovů mohli odvézt.
- Nejčerstvější informace se dozvíte na Facebooku Matějská pouť, kde pak bude stanovený termín Matějské pouti 2021, který se v tuto chvíli zatím neví.
- U každé atrakce bude zajištěna dezinfekce, jako to bylo v roce 2020 na ostatních poutích v létě.
 

AKTUALIZACE: Matějská pouť 2021 je zrušena!

 
TOPlist